Dolar 32,5617
Euro 35,0571
Altın 2.452,74
BİST 10.564,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
31°C
Parçalı Bulutlu
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 31°C
Paz 32°C

Özel: Sinan Ateş davasının üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceğiz

Özel: Sinan Ateş davasının üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceğiz
REKLAM ALANI
1 Temmuz 2024 11:25
14

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Biz Ayşe Ateş’in ve Sinan Ateş’in ailesinin adalet arayışına tanıklık etmek üzere buraya geldik. Ancak bu dava sadece alelade bir cinayet olmadığı ortada Sinan Ateş, Ülkü Ocakları eski genel başkanıdır. Ankara’da hepimizin gözü önünde bir cinayet işlenmiştir. Bu cinayetin tetikçisi bellidir. Azmettirenleri azmeşhur olanları bellidir. Cinayete katkı verenler, yardım edenler, getirenler, götürenler bellidir. Ama iddianame tam işin gitmesi gereken tarafta kesilmiştir. Yarım, güdük, natamam bir iddianameyle görüşmekte olan bir davayla karşı karşıyayız.

ARA REKLAM ALANI

Bugün biz önceki dönem genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli siyasi partilerin genel başkanları, üst düzey temsilcileriyle birlikte bu davayı izlemek üzere geldik. Davanın duruşma düzeni açısından endişe edilecek hiçbir şey yok.

Ayşe Ateş ve evlatları adalete ulaştık diyene kadar biz onların yanında durmaya devam edeceğiz. Ama çok belli ki ilk başta verilen bütün ifadelerde yanlış söylemişim, onu söylediğimi hatırlamıyorum gibi kendilerine verilen yeni vazifeyi yerine getirmeye çalışan bir tetikçi ve azmettiriciyle birlikteydik.

Ettiği telefonları, aldığı talimatları, verilen konumları hatırlamayan ama birilerinin bağlantısını ortadan kaldırmak için yeni şeyler hatırlayan bir tetikçi ve bir azmettirici gördük. Esas azmettiricilerle bağı ortadan kaldırmak için üst düzey bir çaba gördük ama herkesin gözünün önünde gerçekleşiyor bu işin peşini bırakmayacağız.

Bütün hukuki süreci takip edeceğiz. Dava görüldüğü müddetçe dava takip edilecek. Ben de fırsat buldukça davayı takip edeceğim. Bu davanın üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceğiz.

Bu davayı önce şiddetle sabote etme tehdidinde bulunanlar sonra başka bir taraftan davaya yanlananlar şimdi alınan ara kararla seyirci kısmına geçtiler. Biz seyirci kısmından izlemiyoruz, biz Sinan Ateş’in tarafındayız. Bir cinayeti mağdurun ve suçlunun, azmettiricinin gücüne, siyasi pozisyonuna göre değerlendirilmesi gereken hukukun üstünlüğünü savunanların tarafındayız. Biz her zamanki gibi mağdurun ve sonuna kadar adaletin tarafındayız."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.