Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

Özel anaokulu fiyatları cep yakıyor

Özel anaokulu fiyatları cep yakıyor
REKLAM ALANI
13 Ağustos 2024 11:45
22

Özel anaokullarının 2024-2025 eğitim öğretim yılı fiyatları cep yakıyor. Özel anaokullarının ücretlerindeki astronomik artış velileri şoka uğrattı.

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA)- Özel anaokullarının yüksek fiyatları velileri adeta şoke etti. 150-bin ile 350 bin TL arası değişen fiyatlar velilerin bütçelerini zorluyor.

Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen ebeveynler, devlet okullarına oranla özel okulları daha çok tercih ediyor. Son zamanlarda özel anaokulu fiyatlarındaki astronomik artışlar karşısında ise veliler kara kara düşünmeye başladı.

Devlet okullarında anasınıfına başlama şartının, çocuğun 57-68 aylık olması, çocuklarını hayata erken yaşta hazırlamak isteyen velileri özel anaokullarına yönlendiriyor. Özel anaokullarının fiyatlarının bölge ve sundukları imkânlara göre değişmesi velilerin kafasını daha çok karıştırıyor.

3 yaşında çocuğu olduğunu dile getiren Emel Yılmaz, “Çocuğumun akranları bu yaşlarda okulla tanışıyor. Ben de çalışan bir anne olarak çocuğumu özel anaokuluna yazdırmak istedim ama fiyatlar karşısında şaşkınlığa uğradım. Servis yok, sadece yeme-içme masrafları ve eğitim masrafları içinde 200 bin TL hatta 350 bin TL gibi fiyatlarla karşılaştım.” dedi.

Yılmaz ayrıca yetkililerin bu konuya el atması ve fahiş fiyatlar konusunda önlem alınması gerektiğini kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.