Dolar 33,9859
Euro 37,5719
Altın 2.752,59
BİST 9.528,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 30°C

Orman yangını yayılırken turistler İtalyan tatil köyünden tahliye edildi

Orman yangını yayılırken turistler İtalyan tatil köyünden tahliye edildi
REKLAM ALANI
25 Temmuz 2024 12:16
26

Yangın Çarşamba sabahı erken saatlerde Puglia'nın kuzeyindeki bir yarımada olan Gargano 'daki Vieste kasabası yakınlarındaki ormanlık bir kıyı bölgesi olan San Felice körfezi çevresinde başladı.

Alevler kuvvetli rüzgârlar tarafından bin 200 misafir ağırlama kapasitesine sahip olan ve yangının başladığı yerden yaklaşık bir kilometre  uzaklıkta bulunan Baia di Campi köyüne doğru ilerledi.

ARA REKLAM ALANI

İtfaiyeciler yangına müdahale etmek üzere üç Canadair su bombardıman uçağı ve bir helikopter görevlendirdi. Vieste Belediye Başkanı Giuseppe Nobiletti İtalyan basınına yaptığı açıklamada “Durum kritik” dedi.

Arabası olmayan turistler teknelerle köyden tahliye edildiler ve Vieste'deki bir spor salonuna yerleştirildiler.

Son haftalarda İtalya genelinde, özellikle de güneyde ve Sardunya ve Sicilya adalarında aşırı sıcaklar nedeniyle orman yangınları meydana geldi. İtalya'nın başlıca tarım derneği Coldiretti'nin rakamlarına göre, yangınlar 10,000 hektardan (24,700 dönüm) fazla araziyi tahrip etti ve bunun neredeyse 8,400 hektarı sadece geçen ay gerçekleşti.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.