Dolar 32,7144
Euro 35,1996
Altın 2.446,51
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Nvidia, Microsoft’u geçerek en değerli halka açık şirket oldu

Nvidia, Microsoft’u geçerek en değerli halka açık şirket oldu
REKLAM ALANI
19 Haziran 2024 07:54
29

Salı günü hisselerindeki yüzde 3,6'lık şaşırtıcı artışla Nvidia'nın piyasa değeri 3,32 trilyon dolar değerindeki teknoloji devi Microsoft'u bile geride bırakarak 3,34 trilyon dolara fırladı. Bu olağanüstü başarı, Nvidia'nın kısa bir süre önce 3 trilyon dolara ulaşarak Apple'ı geçmesinin hemen ardından geldi.

Nvidia hisseleri bu yıl yüzde 170'in üzerinde yükseldi ve şirketin Mayıs ayında ilk çeyrek kazançlarını bildirmesinin ardından bir basamak daha yükseldi. Hisse senedi, 2022'nin sonundan bu yana dokuz kattan fazla artarak, üretken yapay zekanın ortaya çıkışıyla aynı zamana denk geldi.

ARA REKLAM ALANI

Apple hisseleri Salı günü yüzde 1,1 düşerek iPhone üreticisini 3,29 trilyon dolar piyasa değerine geriletti.

Nvidia'nın yapay zeka çipi pazarındaki hakimiyeti, şu anda pazar payının yaklaşık yüzde 80'ini elinde tuttuğu için hesaba katılması gereken bir güç. OpenAI, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta ve diğerleri gibi büyük oyuncular, yapay zeka modeli geliştirme ve giderek daha büyük iş yüklerinin üstesinden gelmek için gerekli işlemcileri güvence altına almak için çabaladıkça bu iş katlanarak büyüdü.

En son çeyrekte, Nvidia'nın veri merkezi işindeki gelir bir önceki yıla göre yüzde 427 artarak 22,6 milyar dolara yükseldi ve çip üreticisinin toplam satışlarının yaklaşık yüzde 86'sını oluşturdu.

1991 yılında kurulan Nvidia, ilk birkaç on yılını öncelikle oyunculara 3D oyunları çalıştırmaları için çipler satan bir donanım şirketi olarak geçirdi. Ayrıca kripto para madenciliği çipleri ve bulut oyun abonelikleriyle de ilgilendi.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.