Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

“NATO’nun Ukrayna sorununda ‘Çin sorumluluğu’ iddiası mantıksız ve art niyetli”

“NATO’nun Ukrayna sorununda ‘Çin sorumluluğu’ iddiası mantıksız ve art niyetli”
REKLAM ALANI
11 Temmuz 2024 16:46
21

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, NATO’nun Ukrayna sorununda “Çin sorumluluğu” iddiasının mantıksız ve art niyetli olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian bugün düzenlenen basın toplantısında NATO Zirvesi’nde yayımlanan Washington Zirvesi Deklarasyonu’nu değerlendirdi.

ARA REKLAM ALANI

Lin Jian, Washington Zirvesi Deklarasyonu’nun Soğuk Savaş zihniyeti ve kavgacı söylemlerle Asya-Pasifik bölgesinde gerginlik yaratmayı amaçladığına ve deklarasyonda yer alan Çin’le ilgili bölümlerin önyargı, karalama ve provaksyonla dolu olduğuna dikkat çekerek, Çin’in bundan büyük hoşnutsuzluk duyduğunu, buna kararlı bir şekilde karşı çıktığını ve NATO nezdinde ciddi girişimlerde bulunduğunu belirtti.

NATO’nun Ukrayna sorununda “Çin sorumluluğu” iddiasının mantıksız ve art niyetli olduğuna işaret eden Sözcü Lin şunları söyledi: “Çin’in Ukrayna krizinde sergilediği nesnel ve adil duruş ve bu konuda oynadığı yapıcı rol uluslararası toplum tarafından geniş çapta kabul görüyor. NATO, hiçbir kanıt olmadan, ABD tarafından uydurulan dezeformasyonları yaymaya devam ediyor, Çin'i açıkça karalıyor, Çin-AB ilişkilerini kışkırtıyor ve Çin-AB işbirliğini zedeliyor. Ukrayna krizinin bugüne kadar sürmesinin kimin yangına körükle gitmesinden kaynaklandığı apaçık. NATO’yu Ukrayna krizinin nedenlerini ve kendi davranışlarını gözden geçirerek, uluslararası toplumun adil talebine yanıt vermeye ve somut eylemlerle gerilimi yumuşamaya çağırıyoruz.” 

Sözcü Lin ayrıca NATO’ya Soğuk Savaş zihniyeti, bloklar arası zıtlaşma ve sıfır toplamlı oyun gibi demode konseptlerden vazgeçerek ve Çin’e yönelik yanlış algılarını düzelterek Çin’in içişlerine müdahale etme, Çin’in imajını karalama, Çin ile Avrupa’nın arasını açma ve Avrupa’dan sonra Asya’da kaos yaratma girişimlerine son verme çağrısında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.