Dolar 32,6843
Euro 35,0151
Altın 2.444,86
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Muğla’nın gürültü haritası çıkarılıyor

Muğla’nın gürültü haritası çıkarılıyor
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2024 16:13
20

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gürültü kirliliğini azaltmak için stratejik gürültü haritası ve eylem planı hazırlık çalışmalarına başladı. Ekipler Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça başta olmak üzere çalışmalarını 13 ilçede sürdürüyor.

Stratejik gürültü haritası oluşturma çalışmaları, şehrin mevcut gürültü düzeylerinin belirlenmesi ve bu düzeylerin kontrol altına alınması için kritik bir adım olarak görülüyor. Bu çalışmalar sonucunda, Muğla’da yaşam konforunun artırılması ve daha sağlıklı bir çevrenin oluşturulması hedefleniyor.

ARA REKLAM ALANI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Çevre Mühendisi olarak görev yapan Çağlar Türkmen “Büyükşehir Belediyesi olarak Fethiye’den Bodrum’a 13 ilçemizde iş yeri sanayi tesisleri, eğlence yerleri, karayolları kaynaklı çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmek amacı ile kentin gürültü haritalarını oluşturuyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımıza başladık” dedi. Çevre mühendisi Sevil Bodur “ Bu proje kapsamında elde edilecek veriler ilimizin stratejik gürültü eylem planlarına yön verecek ve gürültünün önlenmesine yardımcı olacak” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.