Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında arttı

Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında arttı
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2024 16:50
18

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü suyun geri kazanımı ve çevrenin korunması amacıyla yürüttüğü projelere devam ediyor.

Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla atıksu arıtma kapasitesi 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi. Son olarak Bodrum ve Fethiye’de yeni arıtma tesisi ve kapasite artış çalışmaları yapılırken hem arıtma kapasiteleri arttırıldı hem de atıksu kaynaklı çevre kirliliği ve kötü kokunun önüne geçildi.

ARA REKLAM ALANI

İl genelinde 32 atıksu arıtma tesisi ve 319 bin 697 metreküp kapasite ile hizmet veren MUSKİ Genel Müdürlüğü bu tesislerde günlük 187 bin metreküp su arıtarak doğaya kazandırıyor. 

Çevreci yatırımlarla Muğla’ya hizmet etmeye devam edecekleri vurgusu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, su konusunun büyük önem taşıdığını ve korunması gereken en büyük değer olduğunu söyledi.

Aras, “Önümüzdeki süreçte ihtiyaç olan bölgelerimiz için başladığımız yeni arıtma tesisi yatırımları için proje çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla kentimizin her noktasında arıtma hizmeti vermeye gayret edeceğiz. Bizler bildiğiniz gibi sadece 1 milyon nüfusu olan bir kent değiliz. Her ne kadar devlet desteği 1 milyon nüfus üzerinden yapılsa da biz yılın 6 ayı kentimize gelen misafirlerimiz ile birlikte 5 milyon nüfusa hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.