Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Milas’ta lavanta hasadı yapıldı

Milas’ta lavanta hasadı yapıldı
REKLAM ALANI
26 Temmuz 2024 13:02
31

Milas Belediyesi tarafından çiftçilere alternatif ürün sunmak için Kırcağız’da bulunan mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan 5 dekar araziye dikilen 3 bin 500 adet lavanta fidesinin ilk hasadı yapıldı.

Makine ile hasada uygun olmayan bitkinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personelleri tarafından orak ile hasadı gerçekleştirildi. Hasat sonucu elde edilen ürünlerin sıkımı yapılarak lavanta yağı elde edilecek.

ARA REKLAM ALANI

Mor ve mavimsi renklerde çiçekler açan aromatik bir bitki olan ve birçok alanda değerlendirilebilen lavanta bitkisi, insan vücudu için önemli etkisi bulunan değerli içerikleri de bünyesinde barındırıyor.

Hasat hakkında konuşan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz “ Kırcağız Mahallemizde daha önceden 5 dekar araziye dikimi yapılan 3 bin 500 adet lavanta fidesinin ilk hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çeşitli alanlarda değerlendirilen lavanta bitkisi aynı zamanda vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği alanlar oluşturuyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personellerimiz tarafından gerçekleştirilen ilk hasadımızın bereketli olmasını diliyorum.” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.