Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

Meta, 2024 seçimleri öncesinde Trump’ın hesap kısıtlamalarını kaldırıyor

Meta, 2024 seçimleri öncesinde Trump’ın hesap kısıtlamalarını kaldırıyor
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2024 10:21
25

 Axios' a göre şirket bu değişikliği 2024 seçimlerine giden yolda başkan adayları arasında eşitliği sağlamak için yaptığını söyledi.

Trump'ın hesapları, Ocak 2023'te yeniden kullanıma açıldığından bu yana, şirketin kurallarını ihlal etmesi halinde hesap askıya alma ve reklam kısıtlamaları da dahil olmak üzere diğer Meta kullanıcılarından daha katı cezalara tabi tutuluyordu.

ARA REKLAM ALANI

Bir sözcü, bu cezaların sivil kargaşa sırasında herhangi bir kamu figürünün hesaplarını sınırlamak için tasarlandığını, ancak Donald Trump'ın hesaplarının şimdiye kadar bu kısıtlamalara tabi olan tek hesap olduğunu doğruladı.

Trump'ın Instagram ya da Facebook'taki resmi hesaplarından hiçbiri kısıtlama süresi boyunca şirketin politikalarını ihlal etmedi, bu da hesaplarının bu cezaları hiçbir zaman tetiklemediği anlamına geliyordu.

Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg yaptığı açıklamada, "Siyasi ifadeye izin verme sorumluluğumuzu değerlendirirken, Amerikan halkının başkan adaylarını aynı temelde dinleyebilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sonuca varırken, bu cezaların aşırı ve olağanüstü koşullara bir yanıt olduğunu ve uygulanmasının gerekmediğini de göz önünde bulundurduk" dedi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.