Dolar 34,0646
Euro 37,8417
Altın 2.801,48
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Meksika’da tekila fabrikasındaki patlama ve çıkan yangında beş kişi öldü

Meksika’da tekila fabrikasındaki patlama ve çıkan yangında beş kişi öldü
REKLAM ALANI
24 Temmuz 2024 17:58
24
Jalisco eyaletinin Tequila kasabasındaki Casa Cuervo içki fabrikasında meydana gelen faciada iki kişi de yaralandı.
 
Cuervo, web sitesine göre, diğerlerinin yanı sıra Jose Cuervo ve Tequila 1800 markalarını da kapsayan dünyanın en büyük Meksika içkisi üreticisi.
 
Jalisco sivil savunma ajansı, “Olay bir tankerin patlamasıyla meydana geldi” dedi ve yangının her biri 219.000 litre kapasiteli üç tankeri daha tutuşturduğunu ekledi.
 
Yetkililer, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini söyledi. Olaya en az 40 itfaiye ve sivil savunma ekibi müdahale etti.
 
Casa Cuervo yaptığı açıklamada, yetkililere soruşturmalarında yardımcı olduğunu ve tesislerindeki güvenlik kontrollerini güçlendireceğini söyledi.
 
Tequila Belediye Başkanı Alfonso Magallanes, Facebook sayfasında paylaştığı bir yazıda, devam eden durum nedeniyle bölge sakinlerini fabrikaya yaklaşmamaya çağırdı.
 
Jalisco eyaleti, tekilanın ana maddesi olan agavın en büyük üreticisi olup, ülkenin yıllık mahsulünün yaklaşık yüzde 75'ini üretmekte.
 
 Liköre adını veren Tekila kasabası, belediye başkanlığının verilerine göre Meksika'dan ve yurtdışından yılda ortalama bir milyondan fazla ziyaretçi alan bir turizm merkezi.

Hibya Haber Ajansı

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.