Dolar 32,5715
Euro 35,0426
Altın 2.431,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Açık
Mersin
31°C
Açık
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Malatya’da ”Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” eğitimi düzenlendi

Malatya’da ”Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” eğitimi düzenlendi
REKLAM ALANI
31 Mayıs 2024 16:00
30

Malatya Büyükşehir Belediyesi, belediyelerdeki hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi noktasında periyodik olarak düzenlediği hizmet içi eğitim programlarına başladı.

Hizmet İçi Eğitim Programının açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Altundağ, “Kamu yararına etik kurallar; mesai mefhumunu gözetmek, vatandaşa karşı hal ve hareketlerimiz, kurumlar arası ilişkiler gibi konuları kapsıyor. Bunları en üst seviyede tuttuğumuz zaman kamu menfaati doğru bir şekilde yönetilmiş olur.” ifadelerini kullandı.

ARA REKLAM ALANI

Kamu görevlilerinin vatandaşa karşı bazı sorumluluklarının olduğunu dile getiren Altundağ, “Yerel yönetimler kapsamında kamu menfaati, diğer kurumlara göre biraz daha hassasiyet gerektiriyor. O nedenle biz kamu çalışanları olarak kamu gücünü, kamu menfaatini etkin ve hassas kullanmalıyız.” şeklinde konuştu.

Kamuda tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine de vurgu yapan Altundağ, “Kamu görevlilerinin, kamu yönetimini daha etik halde kullanmasının başka bir yolu da Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirlerini ilkeli bir şekilde uygulamasıdır. Bu tedbirler ilkeli bir şekilde uyguladığımız zaman kamunun etik davranış ilkelerini uygun hale getirmiş olacağız. Belediyemizde tasarruf tamimi yayınladık. Bu tasarruf tedbirlerini kendimize düstur edinmeliyiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.