Dolar 32,7431
Euro 35,2187
Altın 2.446,12
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Macron’un Fransa’da seçim çağrısı yapmasıyla Euro son bir ayın en düşük düzeyine geriledi

Macron’un Fransa’da seçim çağrısı yapmasıyla Euro son bir ayın en düşük düzeyine geriledi
REKLAM ALANI
10 Haziran 2024 07:31
30

Euro, Asya'daki erken işlemlerde 9 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1,0764 dolara geriledi. Yatırımcıların önemli bir seçim yılında Euro bölgesinin ikinci büyük ekonomisinde yenilenen siyasi belirsizliğin etkilerini tartmasıyla son olarak yüzde 0,24 düşüşle 1,0776 dolar oldu.

Avrupa şüphecisi milliyetçiler, Pazar günü yapılan oylamada Avrupa Parlamentosu seçimlerinde en büyük kazanımı elde ederek Macron'u otoritesini yeniden tesis etmek için riskli bir kumar oynamaya sevk etti.

ARA REKLAM ALANI

Avrupa Merkez Bankası (Fed) geçen hafta iyi planlanmış bir hamleyle faiz oranlarını düşürdü, ancak enflasyonun hala hedefin üzerinde olduğu göz önüne alındığında para politikasının görünümü hakkında çok az ipucu verdi.

ABD para birimini altı rakibine karşı ölçen dolar endeksi, dünyanın en büyük ekonomisinin Mayıs ayında beklenenden çok daha fazla istihdam yarattığını gösteren verilerin ardından Cuma günü yüzde 0,8 yükseldikten sonra 30 Mayıs'tan bu yana en yüksek olan 105,09 düzeyindeydi.

Fed'in bu haftaki politika toplantısında herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor ancak odak noktası Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumları ve politika yapıcıların ekonomik projeksiyonlarındaki değişiklikler olacak. ABD enflasyon verileri de Çarşamba günü açıklanacak.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.