Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

MABESEM’de hobiler sanata dönüşüyor

MABESEM’de hobiler sanata dönüşüyor
REKLAM ALANI
15 Mayıs 2024 17:08
27

Sanatseverlerin ve hobi edinmek isteyen hemşerilerimizin uğrak noktası olan MABESEM kurslarına katılım sağlayan kursiyerler, burada hem kaliteli zaman geçirerek hobi ediniyorlar hem de el becerilerini geliştirme imkanı buluyorlar.

İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun talebi üzerine MABESEM’deki Seramik Kursuna katılım sağlayan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri, seramik atölyesinde keyifli anlar geçirdi.

ARA REKLAM ALANI

Seramik Kursu hakkında bilgiler aktaran Seramik Öğreticisi Berna Uğur, “Kursumuzu Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açtık. 7-65 yaş aralığında öğrenci kabul etmekteyiz. Bugünde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerini kursumuzda ağırlıyoruz. Seramik kursu, terapi mahiyeti taşımaktadır ve strese çok iyi gelir. Bilindiği üzere kile dokunmak hem keyif veriyor hem de stres azaltıyor” dedi.

Seramiğin tarihçesinden de bahseden Uğur, “Bizim kullandığımız malzeme inorganik maddedir. Yani kesinlikle sağlığa zararı olmayan bir yapıdadır. Seramiğin tarihçesini incelediğimizde ilk olarak karşımıza kap kacak şeklinde çıkıyor. İnsanlar yeme, içme gibi fizyolojik ihtiyaçlarını gidermek adına kilden, çamurdan eşyalar yapmıştır. Günümüze geldiğimiz zaman da insanlar, hem kap kacak ihtiyacını karşılamak hem de hobi olarak kil ile uğraşıyor” kelimelerine yer verdi.

Öte yandan MABESEM’de 4-9 yaş arasını kapsayan çocuklar için de Kil Şekillendirme Kursu bulunuyor. Kursta el kaslarını ve motor becerilerini geliştiren minik kursiyerler, hayal dünyalarını sanata dönüştürüyor.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.