Dolar 32,6449
Euro 35,3018
Altın 2.469,46
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 31°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Li Qiang’dan Çin-Japonya-Güney Kore iş birliğine vurgu

Li Qiang’dan Çin-Japonya-Güney Kore iş birliğine vurgu
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2024 11:58
25

Çin Başbakanı Li Qiang, bugün Güney Kore’nin başkenti Seul’de  Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ve Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida ile birlikte, 9. Çin-Japonya-Güney Kore Liderler Toplantısı'na katıldı.

Li Qiang toplantıda yaptığı konuşmada, yeni bir başlangıç noktasında Çin, Japonya ve Güney Kore’nin işbirliğinde ısrar etmeleri, dışa açık ve kapsayıcı olmaları, bölgenin refahı ve istikrarına daha büyük katkı sağlamaları gerektiğini belirtti.

ARA REKLAM ALANI

Li Qiang, üç ülke arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi için beş maddelik öneride bulundu. Buna göre, işbirliği kapsamlı şekilde yeniden başlatılmalı, ticaret ve ekonomide kapsamlı bağlantı güçlendirilip, üç ülke arasında serbest ticaret sözleşmesine ilişkin görüşmeler mümkün olduğu kadar erken tamamlanmalı, bilim ve inovasyon iş birliği güçlendirilmeli, kültürel değişim derinleştirilmeli ve sürdürülebilir kalkınma hızlandırılmalı.

Li Qiang toplantıda, üç ülkenin Kore Yarımadası’nda gerginliğin yumuşatılmasında yapıcı rol oynamaları gerektiğini kaydetti.

Toplantı bitiminde Çin-Japonya-Güney Kore Liderler Toplantısı Ortak Deklarasyonu de dahil bir dizi belge yayımlandı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.