Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Li Qiang, 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nın açılış törenine katıldı

Li Qiang, 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nın açılış törenine katıldı
REKLAM ALANI
4 Temmuz 2024 16:34
12

Çin Başbakanı Li Qiang, bugün Shanghai’da 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı ve Küresel Yapay Zeka Yönetişimi Yüksek Düzeyli Konferansı’nın açılış törenine katıldı ve bir konuşma yaptı.

Li Qiang, son yıllarda yapay zeka teknolojisinin çığır açmaya devan ettiğine ve yeni iş formatları ortaya çıktığına işaret etti. Başbakan Li yeni uygulamaların genişlemelerinin hızlandırıldığını belirterek, bunların yeni bilimsel ve teknolojik devrim ve endüstriyel reformlar için önemli bir itici güç haline geldiğini anlattı. Li, aynı zamanda hukuk, güvenlik, istihdam ve etik gibi alanlarda bir dizi yeni zorluklarla karşı karşıya bulunulduğuna dikkat çekti.

ARA REKLAM ALANI

Li Qiang, Çin’in her zaman akıllı değişime kucak açtığını, yapay zekanın yenilikçi gelişimini güçlü şekilde desteklediğini, yapay zekanın güvenlik yönetimine büyük önem verdiğini, Küresel Yapay Zeka Yönetişim Girişimi’ni yayınladığını ve 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na sunulan yapay zeka kapasite inşasının güçlendirilmesinde uluslararası işbirliğine ilişkin kararı onaylandığını hatırlattı.

Li Qiang, küresel kalkınmaya daha iyi hizmet etmek, insanlığın refahını artırmak ve daha iyi bir akıllı gelecek yaratmak için üç öneride bulunduklarını belirtti.

Li Qiang, birinci öneri olarak inovasyon ve işbirliğinin derinleştirilmesi ve ilgili temettülerin serbest bırakılması gerektiğini yineledi. Li Qiang, teknolojik zorluklarla ortaklaşa başa çıkılması, sınır ötesi veri akışının, serbest ekipman ticaretinin ve tesislerin birbirine bağlanmasının teşvik edilmesi, temel araştırma ve yeteneklerin alışverişinin artırılması ve endüstriyel zincir ve tedarik zincirinin güvenliğinin ve istikrarının korunması gerektiğini belirtti.

Li Qiang, ikinci olarak kapsayıcı kalkınmanın teşvik edilmesi ve yapay zeka alanındaki uçurumun kapatılması gerektiğini vurguladı. Li Qiang, açık, adil ve ayrımcı olmayan bir yapay zeka geliştirme ortamının oluşturulması, gelişmekte olan ülkelerin kapasite inşasını güçlendirmelerine yardımcı olunması, ağlar, bilgi işlem gücü ve verilerin evrenselleşmesinin teşvik edilmesi, KOBİ’ler ve sıradan insanlar için erişimi kolay ve fiyatı düşük olan yapay zeka hizmetlerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Li Qiang, üçüncü olarak işbirlikçi yönetimin güçlendirilmesi ve yapay zekanın insanlara fayda getirmesi gerektiğine dikkat çekti. Li Qiang, kalkınma stratejilerinin, yönetişim kurallarının ve teknik standartların koordine edilmesi, evrensel katılımla uluslararası mekanizmaların kurulması, geniş fikir birliğine sahip bir yönetişim çerçevesi ve standartların oluşturulması, yapay zekanın gelişiminin güvenli, güvenilir, kontrol edilebilir ve her zaman insanlığın temel çıkarları ve değer standartlarına bağlı kalınması gerektiğini kaydetti.

Konferansta Yapay Zekanın Küresel Yönetişimine İlişkin Shanghai Bildirisi yayımlandı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.