Dolar 34,0654
Euro 38,0580
Altın 2.823,53
BİST 9.871,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Lazzarini: İsrail güçleri, Gazze’ye giden bir BM konvoyuna ateş açtı

Lazzarini: İsrail güçleri, Gazze’ye giden bir BM konvoyuna ateş açtı
REKLAM ALANI
22 Temmuz 2024 10:35
22

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, dün İsrail güçleri tarafından Gazze'ye giden bir Birleşmiş Milletler (BM) konvoyuna yoğun ateş açıldığını söyledi.

Can kaybı yaşanmadığını ekiplerin o an eğilip siper almak zorunda kaldığını bildiren Lazzarini "Ekipler, BM işaretli zırhlı araçlarla ve BM yelekleri giyerek seyahat ediyorlardı" dedi.

ARA REKLAM ALANI

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, insani yardım çalışanlarının hedef olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Araçlardan biri, Wadi Gazze'nin güneyindeki İsrail kontrol noktasının hemen önünde beklerken en az beş kurşun isabet aldı. Araç ağır hasar aldı ve konvoydan ayrıldı. Ekipler tekrar bir araya geldi ve sonunda Gazze şehrine ulaştı. Diğer tüm benzer BM hareketlerinde olduğu gibi, bu hareket de İsrail yetkilileri tarafından koordine edilmiş ve onaylanmıştı. Sorumlular hesap vermeli."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.