Dolar 34,0033
Euro 37,8557
Altın 2.819,96
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

“Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin Ortadoğu’daki bir başarı pratiği”

“Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin Ortadoğu’daki bir başarı pratiği”
REKLAM ALANI
24 Temmuz 2024 17:54
17

CMG Yorumcusu Laian Luo, Beijing'in Ortadoğu bölgesinin barışa kavuşması için uğurlu bir yer olduğunu vurgulayarak "14 Filistinli grup dün Beijing’de buluşup uzlaşma diyalogu yaptı ve Beijing Deklarasyonu’nu imzaladı. Böylece Filistin, geçici ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması için kritik bir adım attı. Beijing görüşmesi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin Ortadoğu’da bir başarı pratiği daha olurken Çin’in yönlendirdiği ortak, birleşik, sürdürülebilir ve işbirliğine dayalı yeni güvenlik anlayışının uluslararası toplumda daha geniş destek kazandığını yansıttı." dedi.

Çin’in yardımıyla Filistinli gruplar arasında tarihi uzlaşmaya varıldığını anımsatan Laian Luo "Çin’in çabası Filistinli gruplar, BM ve AB dahil olmak üzere uluslararası toplum tarafından takdir edildi. Bir yıldır İran ile Suudi Arabistan arasında diplomasi, ekonomi, ticaret ve kültür alanlarındaki iletişim ve işbirliği hızlandırıldı. İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan kısa süre önce yazdığı makalede, Çin’in İran-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleştirilmesi için önemli bir rol oynadığını ve bunun Çin’in uluslararası işlerdeki vizyonunu ve ileriye yönelik tutumunu gösterdiğini belirtti." açıklamasını yaptı.

ARA REKLAM ALANI

Laian Luo, Küresel Güvenlik İnisiyatifinin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından ortaya koyulduğu Nisan 2022’den bu yana sürekli zenginleşerek geliştiği ve uluslararası güvenlik sorunlarının çözülmesinde etkisini gösterdiğinin altını çizerek "Çin, diğer ülkelerle birlikte pragmatik şekilde kendi taahhüdünü yerine getirmeye çalışıyor. Bu, Çin’e özgü olan büyük devlet diplomasisinin “verilen söz tutulmalı” diye ifade edilen özelliğini yansıtıyor." dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.