Dolar 34,1513
Euro 38,0529
Altın 2.890,32
BİST 9.899,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 31°C

Kocaeli’de Başkan Büyükakın genç şampiyonla buluştu

Kocaeli’de Başkan Büyükakın genç şampiyonla buluştu
REKLAM ALANI
23 Eylül 2024 14:20
15

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye Satranç Şampiyonu Beren Çetin’i makamında konuk etti, Dünya Şampiyonası’nda başarılar diledi

ARA REKLAM ALANI

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’nin gururu Beren Çetin, Antalya’da 20-27 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak 10 Yaş Kızlar Kategorisi’nde Türkiye Şampiyonu oldu. Başarısıyla hem ailesini hem de Kocaelilileri gururlandıran Beren, İtalya’da yapılacak Dünya Satranç Yıldızları Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Beren Çetin’i aile büyükleriyle birlikte makamında ağırladı ve bu büyük başarısından dolayı tebrik etti.

ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK GURUR

Başkan Büyükakın, genç şampiyona başarılar dileyerek, “Beren’i desteklemeye devam edeceğiz. Satranç gibi önemli bir sporda elde ettiği bu başarı, ülkemiz ve şehrimiz için büyük bir gurur kaynağıdır” dedi. Beren ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Büyükakın, onunla ve ailesiyle bu önemli yolculuk hakkında fikir alışverişinde bulundu. Başkan Büyükakın, satrancın çocuk gelişimi üzerindeki olumlu etkilerine değinerek, “Satranç, genç yaşta zihin gelişimi ve stratejik düşünme becerileri kazandıran çok değerli bir spordur. Beren’in başarısı, satranç eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Hem bireysel gelişim açısından hem de uluslararası arenada ülkemizin tanıtımı için gençlerimizi bu tür spor dallarında desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI YOLCUSU

Beren Çetin, Türkiye Şampiyonluğu ile elde ettiği bu büyük başarıyı İtalya’da düzenlenecek Dünya Satranç Yıldızları Şampiyonası’nda daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Başkan Büyükakın, Beren’in satranç kariyerindeki yolculuğunda her zaman destek olacağını belirterek, ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti. Satranç, sadece bir zihin sporu olarak değil, aynı zamanda çocukların zihinsel ve sosyal gelişimini destekleyen güçlü bir araç olarak kabul ediliyor. Beren Çetin’in başarısı, satrancın çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Beren Çetin’in bu başarısı, Kocaeli’nin genç yeteneklerinin uluslararası arenada ne kadar büyük potansiyele sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.