Dolar 32,5427
Euro 34,9968
Altın 2.433,23
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Açık
Mersin
31°C
Açık
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Kayseri’de 600 dekar araziye tekrar mera vasfı kazandırıldı

Kayseri’de 600 dekar araziye tekrar mera vasfı kazandırıldı
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2024 11:34
23

Mera Islah Projesi kapsamında, arazisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinalarınca düzenlenen ve tohumları yine büyükşehir belediyesince tarafından temin edilen, ekimi de Kocasinan Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen toplam 600 dekar araziye tekrar mera vasfı kazandırıldı.

400 dekar Beydeğirmeni Mahallesi, 200 dekar Molu’da olmak üzere 600 dekar vasfını yitirmiş mera arazisinin ıslahı gerçekleştirildi. Tohumları büyükşehir belediyesi tarafından temin edilen toplam 600 dekar araziye tekrar mera vasfı kazandırıldı. Tohumların ekimi, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, daha önce büyükşehir belediyesinin hibe ettiği traktörler ile çiftçiler tarafından gerçekleştirildi.

ARA REKLAM ALANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, proje ile birlikte Kayseri’de meraların şenlendiğini, tarım ve hayvancılık alanında yatırım ve hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Kayseri’nin tarım ve hayvancılığın da merkezi olması için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, Kayseri’ye 25 kilometre uzaklıkta olan Kocasinan ilçesi Beydeğirmeni Mahallesi’ne 400 dekarlık, Molu Mahallesi’ne ise 200 dekarlık araziye mera vasfı kazandırdıklarını söyledi.

Büyükkılıç, 2023 yılı Kasım ayının ortalarında mera yem bitkisi tohum ekilişinin ardından 6 ay gibi kısa sürede alanın meraya kazandırıldığını hatırlatarak, projenin bölgeye, üreticilere hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.