Dolar 34,0491
Euro 37,9050
Altın 2.813,73
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Kaya: Gaziantep Üniversitesi’nde de ciddi bir gerileme, ciddi bir çöküş yaşanıyor

Kaya: Gaziantep Üniversitesi’nde de ciddi bir gerileme, ciddi bir çöküş yaşanıyor
REKLAM ALANI
19 Temmuz 2024 19:23
22

Gaziantep Milletvekili Kaya yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz yıldan yıla akademik alanda gerileme yaşıyor. Her yıl bir öncekinden daha kötü sıralama yapılıyor, atıf sayıları düşüyor, daha az yayın yapılıyor…” diyerek Gaziantep Üniversitesi’nin makine mühendisliği bölümü ile tıp fakültesinin tercih sıralamalarındaki gerilemesini grafiklerle gösterdi. Kaya konuşmasında “Başarı sıralaması 2014’te 102 binden başlayan Makine Mühendisliği’nin sıralaması 218 bine kadar geriliyor. 10 yılda gelinen nokta 100 bin kişilik bir gerileme!” dedi.

Gaziantep Üniversitesi dahil olmak üzere Türkiye'deki üniversitelerde kalite düşüşünü sadece üniversite yönetimine bağlamanın doğru olmayacağını dile getiren Kaya, “Ülkemizin geneli gibi memleketim Gaziantep de hiçbir alanda hak edildiği gibi yönetilmiyor. Yönetildiğini söylemek bile mümkün değil! Bir tek kişiye tüm yetkilerin verildiği cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ve rektörlerin cumhurbaşkanınca atanmasına olanak sağlayan değişiklikler sonrasında tüm üniversitelerimiz gibi Gaziantep Üniversitesi’nde de ciddi bir gerileme, ciddi bir çöküş yaşanıyor.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Gaziantep Üniversitesinin içine düşürüldüğü vahim tablonun bir utanç kaynağı olduğunu ifade eden Kaya, “Üniversiteler bizim için bilimin, aklın merkezidir.  Üniversiteler geleceğimizi inşa edecek gençlerin hayata hazırlandığı yerlerdir. Bugün Gaziantep Üniversitesi, şehrin sanayisi ile iş birliğini birkaç bölüm dışında oluşturamayan, siyasi rekabetin merkezine sürüklenmiş atanmış bir üniversite yönetiminin elinde. Liyakat yerine sadakatin etkin olduğu bu yönetimin eliyle, siyasi çekişmelerin, kadrolaşmaların, gruplaşmaların merkezinde yer alan, asli görevi olan bilimden uzaklaşmış, kapasitesini günden güne düşüren bir üniversite” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.