Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
29°C
Hafif Yağmurlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Kavun ve karpuzun iyisini seçmek için bu taktikleri kullanın!

Kavun ve karpuzun iyisini seçmek için bu taktikleri kullanın!
REKLAM ALANI
13 Ağustos 2024 00:19
7

Yaz aylarında serinlemenin en güzel yolu, sofralarında vazgeçilmezi olan karpuz ve kavunlar. Peki bu ürünlerin iyisi nasıl seçilir?

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA) – Kimse kelek kavun ve karpuzla karşılaşmak istemiyor. En iyi kavun ve karpuzu seçmek için ise bazı taktikler var. Sap ve gövde rengi, ağırlığı, sesi, şekli gibi birçok kritere bakılarak kavun ve karpuzun iyisini seçmek mümkün.

Bursa Tuz Pazarı’nda uzun yıllardır esnaflık yapan üretici, kavun ve karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenleri Herkes Duysun ekibine açıkladı. İyi bir karpuz seçmenin 3 yolu olduğunu belirten üretici, “Öncelikle karpuza vurduğunuzda tok bir ses gelecek, ikincisi olgun ve taze ise sapı yeşil olacak, kabuğu ise koyu yeşil olacak ve üzerinde yanık izi olmayacak.” dedi.

Karpuzların dişi ve erkek olarak ikiye ayrıldığını dile getiren üretici, dişi olan karpuz türünün her zaman gevrek ve tatlı olduğunu, erkek olan karpuzun ise taş gibi sert olduğunu belirtti. En tatlı karpuzun ise dişi karpuz olduğunu kaydetti.

Üretici, iyi kavunun ise ağırlığının, hafif bir kokusunun ve yumuşaklığının olması gerektiğini belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.