Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Karal:Yoksulluk sınırı altında maaş alan memurların meslek gruplarına göre dağılımı nasıl?

Karal:Yoksulluk sınırı altında maaş alan memurların meslek gruplarına göre dağılımı nasıl?
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 17:57
19

DEVA Partili Hasan Karal, Bakan Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi verdi.

Türkiye’de asgari ücretin 17 bin 2 TL, en düşük emekli maaşının 10 bin TL, en düşük memur maaşı ise 32 bin lira civarında olduğunu belirten Karal, “Açıklanan açlık ve yoksulluk sınırına göre ülkemizde milyonlarca çalışan ve emekli açlık sınırının altında, milyonlarca memur ise yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Hükümet, emeklisini işçisini açlığa, memurunu yoksulluğa mahkûm etmiş durumda. Gerçek enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğu bir ortamda, maaş zamları daha çalışanın, emeklinin eline geçmeden erimiş oluyor. Alım gücü çok düştü. Vatandaş bu ekonomik darboğazla mücadele ederken, hayatta kalmaya çalışırken TÜİK’in açıkladığı rakamlarla belirlenen zamlar da gerçeği yansıtmıyor. Çalışan, emekli, işçi, memur her yerden darbe yiyor.” diye konuştu.

ARA REKLAM ALANI

Milletvekili Karal, Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

“Türkiye genelinde 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle; Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında geliri olan ücretli/ asgari ücretli çalışan kişi sayısı kaçtır? Kaç kişi Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının altında emekli maaşı almaktadır? Yoksulluk sınırının altında maaş alan memur sayısı kaçtır? Yoksulluk sınırı altında maaş alan memurların meslek gruplarına göre dağılımı nasıldır? Emekli maaşı ve asgari ücreti açlık sınırının, en düşük memur maaşını da yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmasına ilişkin bir çalışmanız var mıdır?”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.