Dolar 32,6030
Euro 35,2647
Altın 2.468,64
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 31°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Karal: AK Parti’de ortak akıl, istişare ve liyakatın kaybolması sonucu ülke bu hale geldi

Karal: AK Parti’de ortak akıl, istişare ve liyakatın kaybolması sonucu ülke bu hale geldi
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2024 15:35
16

DEVA Partili Karal, kendisinin AK Parti Rize Kurucu İl Başkanı ve 3 dönem Rize milletvekilliği yaptığını anımsatarak, AK Parti’nin kurulurken ‘Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi’ sloganıyla bir umut hareketi olarak ortaya çıktığını ancak bugün gelinen noktada bu umudun yeşermesinin mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti’nin kuruluş değerlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Karal, “Ak Parti kuruluş değerleri olan adaleti, kalkınmayı, liyakatı, ehliyeti, tevazuyu ve ortak aklı yavaş yavaş gücün, kuvvetin, kudretin ve iktidarın şöhret ve şehvetine kapılarak terk etti. Tamamen popülizme yöneldi. Ama maalesef bu popülizm şu anda Türkiye’nin başına çok büyük bir bela açmış durumda.” diye konuştu.

ARA REKLAM ALANI

Milletvekili Karal, AK Parti’deki ortak aklın, istişarenin ve liyakatın kaybolması sonucu ülkenin bu hale geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“AK Parti kendi aslanlarını, maalesef çakallara yem etti. AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak sözler söyleyen ve yıllarca teşkilatların tepkisini ve nefretini kazanan isimler, partinin en üst yönetim mekanizmasına getirildi. AK Parti’nin kurumsal kimliğini ve onun Genel Başkanını yerden yere vuran insanlar, şu anda AK Parti’nin politikalarını belirleyen kurullarda yer alıyorlar. Bu sadece genel merkezde değil, yerelde de böyle.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.