Dolar 32,6580
Euro 35,0643
Altın 2.445,49
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

İzlanda’da yeni volkan patlaması başladı

İzlanda’da yeni volkan patlaması başladı
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2024 19:08
23

İzlanda meteoroloji ofisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 16 Mart'ta başlayan bir önceki patlamanın sona ermesinden neredeyse üç hafta sonra, “Grindavík'in kuzeyindeki Sundhnúkagígar yakınlarında bir patlama başladı” dedi.

“Püskürme dumanları en az 50 metre yüksekliğe ulaşıyor” diye ekledi.

ARA REKLAM ALANI

İzlanda'nın en büyük turistik cazibe merkezi olan yakındaki Blue Lagoon jeotermal kaplıcası, tesislerini tahliye ettiğini söyledi.

Patlama, Aralık ayından bu yana yarımadada meydana gelen beşinci patlama oldu.

Meteoroloji ofisi Çarşamba günkü patlamadan önce “yoğun deprem aktivitesi” kaydetti.

Ayrıca yarımadadaki yaklaşık 30 bin elektrik ve su sağlayan bir enerji santralinin bulunduğu Svartsengi'nin altındaki magma odasında 20 milyon metreküp erimiş kaya biriktiğini bildirdi.

Svartsengi santrali tahliye edildi ve Aralık ayında bölgede meydana gelen ilk patlamadan bu yana büyük ölçüde uzaktan çalıştırıldı. Santrali korumak için bariyerler inşa edildi.

Grindavík'in 4 binsakininin çoğu, Aralık ayından Mart ayına kadar meydana gelen patlamalardan önce Kasım ayında kalıcı olarak tahliye edildi.

Ocak ayındaki patlama sırasında Grindavík sokaklarına akan lavlar üç evi yuttu. Ancak birkaç bölge sakini lav akıntısı riski daha az olan mahallelerde yaşamak üzere geri dönmüştü.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.