Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

İtalya’da Hintli tarım işçisi kopan koluyla ”yolda ölüme terk edildi”

İtalya’da Hintli tarım işçisi kopan koluyla ”yolda ölüme terk edildi”
REKLAM ALANI
20 Haziran 2024 17:19
23

İtalya'ya üç yıl önce eşiyle birlikte gelen Singh'in Borgo Santa Maria'daki evinin önündeki yolda kolunun koptuğu iddia edildi.

Flai Cgil sendikasının Frosinone-Latina biriminin genel sekreteri Laura Hardeep, Kaur Il Giorno gazetesine verdiği demeçte, "Kazanın dehşetini arttıran bir başka husus da Hintli tarım işçisinin kurtarılmak yerine evinin yakınına atılmış olmasıdır" dedi.

ARA REKLAM ALANI

Sendikacı, işvereni tarafından yolda bırakıldığı iddia edilen Hintli bir tarım işçisinin kolunun kopmasına neden olan kazanın ardından hayatını kaybetmesi üzerine "barbarca sömürüye" karşı önlem alınması çağrısı yaptı.

Polis, eşi tarafından arandıklarını ve Roma'daki San Camillo Forlalini hastanesine nakledilmesi için bir hava ambulansı gönderildiğini ve Çarşamba günü yaralarından dolayı öldüğünü söyledi.

Laura Hardeep "Karısı işverene onu hastaneye götürmesi için yalvarmasına rağmen bir paçavra torbası gibi, bir çöp çuvalı gibi yolda bırakıldı. Burada sadece ciddi bir iş kazası ile karşı karşıya değiliz, ki bu zaten başlı başına endişe verici bir durum, barbarca bir sömürü ile karşı karşıyayız. Artık yeter." dedi

Latina göçmen işçilerin sömürüldüğü bir bölge olarak biliniyor. Hardeep Kaur, Singh'in yasal bir iş sözleşmesi olmadan saati 5 euro'ya çalıştığını söyledi. "Yabancı işçiler görünmez olmaya devam ediyor, çoğu İtalyan olan acımasız patronların insafına kalıyorlar" diye ekledi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.