Dolar 34,0213
Euro 38,0594
Altın 2.833,01
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

İsveç Skåne bölgesinde yeni sağlık binalarında kamusal sanata 8,7 milyon dolar yatırım

İsveç Skåne bölgesinde yeni sağlık binalarında kamusal sanata 8,7 milyon dolar yatırım
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2024 13:26
26

Yeni hastane binalarındaki sanat eserlerinden sorumlu olan Nilsmagnus Sköld, bölge web sitesinde. “Bu çok büyük ve onurlu bir proje oldu. Skåne bölgesinde sanat, hem çalışanlar hem de ziyaretçiler için, sağlığı teşvik eden ve çekici binalar yaratmanın bariz bir parçasıdır” diye yazıyor.

2017'de hastane bölgesinin 12,3 milyar kronluk bir çerçeve bütçeye sahip olmasına karar verildiğinde, yüzde 0,75'i yani 92 milyon kron sanat için ayrıldı.

ARA REKLAM ALANI

Bu, Skåne bölgesinde  sanata yapılan en büyük yatırım ve sanat projelerine 118 milyon SEK ayıran Stockholm'deki Yeni Karolinska Hastanesi'nden sonra İsveç'teki en büyük ikinci yatırım oldu.

Dünyanın en yaşlı ağacı Old Tjikko'nun bir klonu olan “Ladin Zamanı” şimdiden büyük ilgi gördü ve 7.9 milyon İsveç Kronu tutarındaki en büyük yatırımlardan biri oldu.

Kar amacı gütmeyen bir STK olan Vergi Mükellefleri'nın ombudsmanı Philip Syrén, ağaç klonunu ve maliyetini eleştirdi:  “Vergi parasını sanat için harcamak zorunda olmanız bir doğa kanunu değildir. Eğer aksayan temel bir işiniz varsa, bu her zaman önce gelmelidir.'' dedi.

Sanat eserlerinden sorumlu olan Nilsmagnus Sköld ise  Skåne'de kamusal sanata yapılan tarihi büyüklükteki yatırımla ilgili olarak, “Bunun acı verici olduğunu anlayabiliyorum, özellikle de şu anda mali bir krizin ortasındayız, ancak alınan kararlara göre çalışıyoruz” diyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.