Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
29°C
Hafif Yağmurlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

İsrail, Husiler’in liman kenti Eilat’a attığı füzeyi havada imha ettiğini açıkladı

İsrail, Husiler’in liman kenti Eilat’a attığı füzeyi havada imha ettiğini açıkladı
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2024 16:11
23

Husi askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, militanların Eilat'a doğru çok sayıda balistik füze ateşlediğini ve Kızıldeniz'deki bir Amerikan gemisini füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığını söyledi ve her iki girişimi de “başarılı” olarak nitelendirdi.

Örgüt, bölgesel çatışmaların artacağı korkusuyla İsrail saldırılarına “büyük” bir karşılık verme sözü vermişti. Gazze sivil savunması güneydeki Refah kentinde şiddetli çatışmalar yaşandığını ve İsrail'in bölgenin orta kesiminde düzenlediği hava saldırılarında onlarca kişinin öldüğünü bildirdi.

ARA REKLAM ALANI

Saree, “İsrail'in ülkemize yönelik saldırganlığına Husilerin vereceği yanıt kaçınılmazdır ve çok büyük olacaktır” dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), uzun menzilli Arrow 3 füze savunma sisteminin Pazar sabahı erken saatlerde Eilat'a yöneltilen füzeleri İsrail hava sahası dışında önlediğini, ancak sirenlerin yerel halkı düşebilecek şarapnel parçalarına karşı uyarmak için çaldığını söyledi.

Liman kentine yönelik saldırı girişimi, İsrail'in Hudeyde yakınlarındaki petrol tesislerini ve bir elektrik santralini hedef alan ve Saree'nin üç kişinin öldüğünü, 87 kişinin yaralandığını ve liman tesislerinin üzerinde duman ve ateş sütunlarının yükseldiğini söylediği hava saldırılarının ardından geldi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail'in Hudeyde'deki hedefleri liman “askeri amaçlar” için kullanıldığı için seçtiğini söyledi.

Saldırılardan sonra yaptığı açıklamada “Bu silahı İsrail'e saldırmak, bölge ülkelerine saldırmak, dünyanın en önemli nakliye yollarından biri olan uluslararası bir nakliye yoluna saldırmak için kullandılar” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.