Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 28°C

İskandinav ülkeleri Finlandiya’ya askeri sevkiyatı kolaylaştırmak için yatırım yapacak

İskandinav ülkeleri Finlandiya’ya askeri sevkiyatı kolaylaştırmak için yatırım yapacak
REKLAM ALANI
21 Haziran 2024 10:03
36

Norveç, İsveç ve Finlandiya, Kuzey Kutbu'nda askeri taşımacılık için özel bir güzergah sağlamak üzere güçlerini birleştirdi. Söz konusu rota, askeri teçhizat ve personelin Finlandiya'ya taşınabilmesi için tasarlanmıştır. Bunun nedeni bölgede Rusya'ya karşı artan gerginlik.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada bu kararı bölge için önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi. Artık personel ve askeri teçhizatın Norveç'teki limanlardan İsveç üzerinden Finlandiya'ya hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşması garanti altına alınmış olacak.

ARA REKLAM ALANI

Bu, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasının ardından alınan güvenlik önlemlerinden biridir. Bu ülkeler NATO'ya katılana kadar onlarca yıl askeri açıdan tarafsız kalmışlardı. Finlandiya geçen yıl Nisan ayında, İsveç ise geçen Mart ayında NATO'ya hatıldı.

Ülkelerin NATO'ya girişinden bu yana Rusya'nın Kuzey Kutbu'ndaki hazırlığı arttı. Ayrıca buz tabakasının çekilmesiyle birlikte önemli nakliye yolları açıldığından ve bölgedeki doğal kaynaklara erişim arttığından Kuzey Kutbu'nun uluslararası bağlamdaki önemi de arttı.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.