Dolar 32,5411
Euro 35,0455
Altın 2.437,19
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Levitin ile görüştü

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Levitin ile görüştü
REKLAM ALANI
10 Haziran 2024 18:52
24

Merhum Cumhurbaşkanı Reisi'nin İran ile Rusya arasındaki stratejik ilişkilerin çeşitli alanlarda genişletilmesine gösterdiği özel ilgiye değinen Bagheri, İran hükümetinin bu politikayı sürdürme ve güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Reşt-Astara demiryolu projesinin uygulanmasının hızlandırılması gerektiğinin altını çizen Bagheri, Kuzey-Güney koridorunun doğu kısmının kapasitelerinden yararlanmanın önemli olduğunu söyledi. Koridorların ilerlemesi ve tamamlanmasının İran ve Rusya'nın milli iradesine bağlı olduğunu ve bu yaklaşımın gelecekte de devam edeceğini kaydetti.

ARA REKLAM ALANI

Levitin, Kuzey-Güney koridoru da dahil olmak üzere ikili stratejik planların hayata geçirilmesi ve tamamlanması amacıyla İran'a gideceğine dikkat çekti. Rusya'nın Kuzey-Güney koridorunu diğer koridorlara bağlamaya ve Tahran ile Moskova'nın transit iş birliği yapabileceği alanları artırmaya çalıştığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.