Dolar 32,5411
Euro 35,0455
Altın 2.437,19
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

İngiltere’nin Çin’i karalayan açıklamasına kınama

İngiltere’nin Çin’i karalayan açıklamasına kınama
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2024 16:51
23

Çin Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’yi Çin’i karalayan açıklama yapmasından dolayı kınadı.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps kısa süre önce yaptığı açıklamada, Çin’in Rusya’ya “ölümcül destek” sağladığını veya sağlayacağını iddia etti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise aynı gün Shapps’in iddiasıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, Çin’den Rusya’ya olası silah tedariki konusunda kaygılarını dile getirdiklerini, ancak şimdiye kadar henüz bu durumu tespit etmediklerini kaydetti.

ARA REKLAM ALANI

Konuya değinen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, İngiliz siyasetçiyi asılsız ve sorumsuz bir şekilde Çin’i karalayan açıklama yaptığı için eleştirerek İngiltere’nin söz konusu açıklamasının yakın müttefiklerinin onayını bile alamadığına dikkat çekti.

Sözcü Wang, Çin’in ve uluslararası toplumun Ukrayna’daki durumun yumuşatılması için ortaklaşa çaba harcadığı bir dönemde, İngiltere’nin bir kez daha sorumsuzca yaptığı bu açıklamaya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Çin’i karalayan davranışın İngiltere’nin Ukrayna sorunu üzerindeki pasif durumunu değiştirememekle kalmayıp, yurt içinde karşılaştığı sorunların çözülmesine de katkıda bulunamayacağını dile getiren sözcü, Çin’in öteden beri barış ve diyalogun yanında olduğunu ve barış müzakerelerinin başlatılması için çaba harcamayı sürdüreceğini ifade etti.

Sözcü, Çin’in yangına benzin dökme girişimine karşı çıkarak kendi meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla koruyacağını sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.