Dolar 32,7308
Euro 35,2287
Altın 2.448,02
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

İngiltere Başbakanı Sunak gençlere yönelik askeri hizmet planını anlattı

İngiltere Başbakanı Sunak gençlere yönelik askeri hizmet planını anlattı
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2024 07:23
29

Rishi Sunak'ın 18 yaşındakiler için askerlik hizmetini geri getirme yönündeki seçim vaadi, açıklanmasından birkaç saat sonra ordu komutanları ve eski bir Muhafazakâr savunma bakanı tarafından eleştirildi. Sunak, gençlerin bir yıllarını orduda geçirmelerini ya da hafta sonları gönüllü olarak çalışmalarını sağlayacak zorunlu "ulusal hizmet" getirme planını anlattı.

Eski askeri liderler ve Muhafazakar Partili isimler, İngiltere'nin silahlı kuvvetlerinin eğitimsiz genç gönüllülere değil daha fazla paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek Muhafazakarların bocalayan seçim kampanyasına yeni bir darbe vurdu.

ARA REKLAM ALANI

Sunak, ilk maddeyi "Her 18 yaşındaki genç, Ulusal Hizmetlerini nasıl yerine getireceklerine karar verme şansına sahip olacak. İki seçenek sunulacak: Silahlı Kuvvetlerde ülkesine hizmet etmek, gönüllü olarak topluma hizmet etmek" şeklinde açıkladı.

Yeni modelle, Birleşik Krallık'taki gençlere, İsveç, Norveç, Danimarka ve Fransa gibi ülkelerdeki akranlarıyla aynı yaşam fırsatlarının sağlamasının hedeflendiğini belirten Sunak, "Bu ülkeler yakın zamanda ulusal hizmetin yeni biçimlerini tanıttı veya duyurdu" dedi.

Sunak, katılımcıların, çeşitli alanlardaki en iyi profesyonellerden öğrenme şansına sahip olacağının altını çizerek profesyonelleri şöyle açıkladı: "Silahlı Kuvvetler personeli, NHS (Ulusal Sağlık Hizmeti) çalışanları, İtfaiye hizmeti profesyonelleri."

Covid pandemisinin, bireyler ve İngiltere için sivil hizmetin önemini vurguladığını ifade eden Sunak, "Bu girişim, topluma geri verme yolları sunarak, bu topluluk ruhunu geliştiriyor." dedi.

Sunak, bu net planın, vergi kaçakçılığıyla mücadele ederek, daha önce Ortak Refah Fonu için kullanılan fonlarla tam olarak finanse edildiğini bildirerek, "Bu, 2030 yılına kadar GSYİH'nın yüzde 2,5'ini savunmaya harcama taahhüdümüzü yerine getirirken tek bir vergi bile artırmadan Ulusal Hizmeti sağlayacağımız anlamına geliyor" diye açıkladı.

Ancak eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Alan West, bunun savunma bütçesini tüketecek “çılgınca” bir plan olduğunu söyledi.

Lord West, “Daha fazla gencin savunmanın farkına varması ve buna dahil olması beni mutlu eder… ancak bu fikir temelde çılgınca,” dedi. “Savunmaya daha fazla harcama yapmamız gerekiyor ve – onun önerdiği şeyi yaparak – para savunmadan çekilecek.”

Rishi Sunak'ın seçimlerden önce savunma bütçesine daha fazla fon ayırması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.