Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
REKLAM ALANI
29 Temmuz 2024 09:44
24

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, BİST100 endeksinin, haftanın son işlem gününü hafif alıcılı şekilde kapattığı fakat haftayı 11.000’in altında tamamlandığı belirtilirken şu bilgilere yer verildi:

"Endekste kısa vadeli yön arayışının sürdüğünü söyleyebiliriz. BİST100 endeksine dahil paylar arasında puansal bazda TUPRS, YKBNK, KCHOL, ARCLK ve KONTR Cuma günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, TCELL, MGROS, AEFES ve ISCTR payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.

ARA REKLAM ALANI

"BİST100 endeksi geçen haftayı yüzde 2,4 düşüşle 10.891 seviyesinden tamamladı. Bilanço döneminde bankacılık karlılıklarının birinci çeyreğin altında gelmesi beklentisi, bankacılık tarafında kar realizasyonlarını artırdı. BİST100 endeksinde 22 g HO 10.867 seviyesinden geçiyor. Bu seviyenin üzerinde tutunmamız kısa vadeli olumlu sinyallerin devamını sağlıyor.

"Cuma günü ABD tarafında kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi açıklandı. Açıklanan PCE verilerinin beklentilere paralel gelmesi ile fiyat baskılarının hafiflediği algısı oluşurken, enflasyonda soğuma eğiliminin devamı bekleniyor. Bu durum da Fed’in faiz indirimi yönündeki ihtimalleri daha da kuvvetlendirdi."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.