Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

İmamoğlu: Türk-Alman kardeş şehirlerinin başkanlarını İstanbul’da toplamak istiyoruz

İmamoğlu: Türk-Alman kardeş şehirlerinin başkanlarını İstanbul’da toplamak istiyoruz
REKLAM ALANI
21 Haziran 2024 17:33
115

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul-Berlin arasında imzalanan ‘kardeş şehir’ anlaşmasının 35. Yıldönümünde, Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner ile bir araya geldi. Wegner’in, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda “Türkiye-Almanya finali” temennisine teşekkür eden İmamoğlu, “İyi olan kazansın” katkısında bulundu. “Dünyada, şehirlerin çağında yaşıyoruz” diyen İmamoğlu, “Ben, şehirlerimizi savaşa karşı barışın teminatı ve aynı zamanda antidemokratik tavırlara veya zihinlere karşı demokrasinin mücadeleci ruhu olarak görüyorum. Bu bağlamda birlikte başarabileceğimiz iş birliklerinin sadece İstanbul'a veya Berlin'e değil, sadece Türkiye'ye, Almanya'ya değil, yakın coğrafyasına ve Avrupa'ya, Ortadoğu'ya, Kafkaslar’a kadar bütün dünyaya çok güçlü mesajlar vereceğine inanıyorum. Umut ediyorum güçlü ve sağlıklı bir çalışmayla hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak hem de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak, İstanbul'un ev sahipliğinde ve sizinle el ele tutuşarak bütün Türk-Alman kardeş şehirlerini ve belediye başkanlarını bir arada toplamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner tarafından tarihi belediye binası önünde karşılanan İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da eşlik etti. İmamoğlu ve Wegner, başkanlık makam odasında yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından, Berlin – İstanbul topluluğundan ve Berlin Senatosu ile Berlin Parlamentosu temsilcilerinin katıldığı resepsiyon alanında basın mensuplarının karşısına geçti.

ARA REKLAM ALANI

Gazetecilerin tanıklığında Berlin Belediyesi Şeref Defteri’ni imzalayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Belediye Başkanı Kai Wegner, Türkiye-Almanya dostluk anlaşmasının 100. yılında ve İstanbul ve Berlin kardeş şehir ilişkilerinin 35’nci yıldönümünde Berlin’i ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Türklerin Avrupa'da en fazla yaşadığı şehirlerden biri olan Berlin ile İstanbul arasındaki yakın ilişkiler, Türk-Alman dostluğuna her zaman önemli katkılar sağlamıştır. Önümüzdeki dönemde, şehirlerin çağında, şehircilik, kültür, sanat, turizm, spor ve ticaret alanında birlikte atacağımız adımlarla, mevcut iş birliğimizin en başarılı dönemini birlikte, iki şehre ve iki ülkeye yaşatacağımıza inanıyorum. Tüm Berlin halkına saygılarımı sunuyorum.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.