Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

İmamoğlu: Hedefimiz günü kurtarmak değil çözüm üretmek

İmamoğlu: Hedefimiz günü kurtarmak değil çözüm üretmek
REKLAM ALANI
12 Temmuz 2024 13:33
21

İBB kuruluşu İSKİ, İstanbul Avrupa 2. Bölge olarak adlandırılan Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinde yetersiz kesitli derelerdeki ıslahını tamamladı.

Mevcut ıslahlı ve ıslahsız derelerin bakım, onarım ve temizliği yapılarak, halk sağlığını ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Tamamlanan hizmetler için Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen  “Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

ARA REKLAM ALANI

44 ayrı derede çalışma yapıldı

İmamoğlu, 3 milyarlık liralık dev yatırımı tamamladıklarını ifade ederek, yapılan çalışmaları şöyle özetledi:

“İstanbul’un 9 ilçesini kapsayan, yaklaşık 3 milyar liralık devasa bir yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımımız kapsamında tam 10 bin 600 metre uzunluğunda dere ıslahı imalatı yaptık. 44 ayrı derede tam 555 bin 623 metre dere temizliği gerçekleştirdik. Derelerden tam 2 milyon 443 bin 832 metreküp malzeme çıkardık. Tam 487 bin 337 metre kollektör temizliği tamamladık.”

“Günü kurtarmak, durumu idare etmek bizim pozisyonumuz değil”

Tamamlanan ıslah ve dere temizliği çalışmasının yaklaşık 4 milyon kişiyi ilgilendirdiğini kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Günü kurtarmak, durumu idare etmek, göz boyamak ya da seçimi kazanmak için çözüm üretme pozisyonu bizim pozisyonumuz değil. Her zaman söyledim bizim için hedef seçim kazanmak değil. Bizim hedefimiz İstanbulluların sorunlarını çözmek, İstanbulluların, Esenyurtluların gönüllerini kazanmaktır. Baktığımız pencere odur, çocukların geleceğini kurtarmaktır.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.