Dolar 34,0646
Euro 37,8417
Altın 2.801,48
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Hamas siyasi liderinin öldürülmesinin ardından petrol yüzde 3,0’ün üzerinde yükseldi

Hamas siyasi liderinin öldürülmesinin ardından petrol yüzde 3,0’ün üzerinde yükseldi
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2024 15:46
20

West Texas Intermediate Eylül kontratı bugüne kadar 2,55 dolar ya da yüzde 3,51 artışla varil başına 77,28 dolara yükseldi. ABD petrolü yüzde 7,9 değer kazanırken, Brent'in Eylül kontratı 2,10 dolar ya da yüzde 2,67 artışla varil başına 80,73 dolara yükseldi.

İran'ın paramiliter Devrim Muhafızları İsrail'i Haniye'yi Tahran'daki evinde öldürmekle suçladı. Devlete bağlı İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın Google'dan çevirdiği habere göre, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'i bu eyleminden dolayı cezalandırmanın İran'ın görevi olduğunu söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Haniye'nin öldürülmesi İsrail ile Hamas arasında Gazze'de varılması muhtemel ateşkes anlaşması üzerindeki belirsizliği daha da arttırdı. Haniye görüşmelerde üst düzey bir müzakereciydi.

Petrol, İsrail'in Ekim ayındaki terör saldırısından bu yana İran destekli Filistinli militan grup Hamas'la savaştığı petrol zengini Orta Doğu bölgesindeki düşmanlıkların şiddetlendiği bir ortamda değer kazandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir misilleme harekâtı yürütme kararı, çatışmayı genişletti ve İsrail, Lübnan Hizbullah'ı ve Yemen Husileri gibi İran destekli diğer gruplarla çatıştı.

Petrol piyasaları şimdiye kadar, Yemen'in deniz saldırılarının neden olduğu ticaret kesintileri ve İsrail ile İran ya da Hizbullah arasındaki doğrudan düşmanlık olayları nedeniyle zaman zaman şiddetlenen Orta Doğu'daki tırmanışların şoklarını absorbe etti.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.