Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Ghebreyesus: DSÖ ve ortakları El-Ehli Hastanesinden iki hastayı tahliye etti

Ghebreyesus: DSÖ ve ortakları El-Ehli Hastanesinden iki hastayı tahliye etti
REKLAM ALANI
18 Haziran 2024 23:37
25

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, dün DSÖ ve ortaklarının Gazze'nin kuzeydeki El-Ehli Hastanesinden iki hastayı tahliye ettiğini duyurdu.

Her iki hastanında doğuştan işitme kaybına sahip olduğu ve Avrupa Gazze Hastanesi'nde tedavi görmeye devam edeceklerin belirten Ghebreyesus, "El-Ehli Hastanesi şu anda 100 yatak kapasitesine sahip ve Ekim ayından bu yana tükenmiş ve ücretsiz iş gücü nedeniyle büyük bir zorlukla karşı karşıya. Uzman doktorlar saat 16.00'ya kadar hastanede kalıyor ve günün geri kalanında sadece asistanlar ile stajyerler bakım sağlıyor. Hastanenin ortopedi, plastik, çene ve yüz cerrahisi ve beyin cerrahisi uzmanlarına ihtiyacı var." açıklamasını yaptı.

ARA REKLAM ALANI

Hastanede tıbbi malzemenin de bulunmadığını açıklayan Ghebreyesus, "Ateşkes talebimizi sürdürüyoruz. Gazze'deki insanlar çok acı çekti." dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.