Dolar 32,5257
Euro 34,9923
Altın 2.437,29
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Gazze’nin yüzen yardım iskelesi sadece 12 gün kullanılabildi

Gazze’nin yüzen yardım iskelesi sadece 12 gün kullanılabildi
REKLAM ALANI
23 Haziran 2024 13:41
21

Bu günlerin çoğunda da deniz yoluyla gelen yardımlar, güvenlik eksikliği nedeniyle Gazze'deki depolara dağıtacak kamyon bulunamadığı için sahilde bırakılmak zorunda kaldı.

ABD ordusu tarafından Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım ulaştırılması için inşa edilen yüzer iskele, beklenenden daha dalgalı denizler karşısında kırılgan olduğunu kanıtladı ve 230 milyon dolarlık projenin geleceği sorgulanır hale geldi.

ARA REKLAM ALANI

Plan başlangıçtaki beklentilerin çok gerisinde kaldı. Joe Biden 7 Mart'ta yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında geçici iskelenin "Gazze'ye her gün ulaşan insani yardım miktarında büyük bir artış sağlayacağını" söyledi.

Ancak iskelenin faaliyete geçtiği günden bugüne kadar planlanan deniz koridorundan sadece 250 kamyon dolusu gıda ve diğer insani yardım malzemesi (4.100 ton) geçebildi ki bu rakam savaştan önce bir günde Gazze'ye ulaşan miktarın yarısından daha az. Şu ana kadar ulaşan yardımların çoğu iskelenin dibinde, sahilde kurulan bir depolama alanında sıkışmış durumda.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.