Dolar 34,2184
Euro 37,9050
Altın 2.928,36
BİST 9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 27°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C

Gazeteci İsmail Koyuncu, UGİYAD’ın yeni genel başkanı seçildi

Gazeteci İsmail Koyuncu, UGİYAD’ın yeni genel başkanı seçildi
REKLAM ALANI
1 Ekim 2024 17:15
20

Kahramanmaraş Uluslararası Gazeteciler, İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği’nde (UGİYAD) Gazeteci İsmail Koyuncu dönemi başladı.

ARA REKLAM ALANI

Tural ŞAHBAZLI / KAHRAMANMARAŞ (İGFA) – Olağan kongrede yapılan seçimle, gazeteci İsmail Koyuncu, UGİYAD’ın yeni genel başkanı olarak seçildi. Koyuncu, görevi devralırken yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş basınının geleceği için daha güçlü projeler üreteceklerini ve mesleklerini daha yukarılara taşımak için çalışacaklarını vurguladı.


Kahramanmaraş Basın Evi’nde düzenlenen kongreye, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Beşen, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, yerel basın mensupları ve dernek üyeleri katıldı.

GENEL BAŞKAN KOYUNCU: “KAHRAMANMARAŞ BASININI DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ”
Yeni Genel Başkan İsmail Koyuncu, konuşmasında: “Amacımız, Kahramanmaraş basınını bir araya getirerek daha kaliteli ve düzgün hizmetler sunmak. Yeni dönemde dernek olarak başarılı projelere imza atacağız” dedi. Koyuncu ayrıca, derneğe yer tahsisi konusunda desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Başkan Koyuncu konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Gazetecilik, sadece haber üretmek değil, aynı zamanda kamuoyunu bilgilendirme, toplumu aydınlatma ve demokrasiyi güçlendirme misyonuna sahip bir meslektir. Ancak dijital çağın getirdiği yenilikler ve zorluklar, bizlerin bu görevi yerine getirirken daha da dikkatli ve profesyonel olmamızı gerektiriyor. İnternet yayıncılığı, geleneksel medyaya alternatif olmanın ötesinde, haberlerin hızla ve geniş kitlelere ulaşmasında bir devrim yarattı. Ancak bu devrim, aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırdı. Sahip olduğumuz kalemler, yalnızca doğruyu ve gerçeği yansıtmakla yükümlüdür. Çünkü biliyoruz ki yanlış bir haberin yayılması, sadece bireyleri değil, toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkileyebilir. Derneğimizin bu noktada üstlenmiş olduğu rol, sadece mesleğimizi icra etmek değil, aynı zamanda etik standartları belirlemek ve bu standartları koruyacak mekanizmaları geli?
 ?tirmek olmalıdır. Bugün burada gerçekleştireceğimiz genel kurulda, bu hedeflere daha da yaklaşmak adına adımlar atacağımıza yürekten inanıyorum. Sevgili meslektaşlarım, önümüzdeki dönemde sizlerle birlikte bu derneğin çıtasını daha da yukarıya taşıma niyetindeyim. Medya dünyasında dijitalleşmenin hızlandığı bir dönemde, bağımsız ve objektif yayıncılığı savunan bir anlayışla hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, sorumluluğumuz sadece haberi aktarmak değil, aynı zamanda haberin doğruluğunu ve tarafsızlığını garanti altına almak olmalıdır.”

Kongrede yapılan seçimle UGİYAD’ın yeni yönetim kurulu da şekillendi. İsmail Koyuncu’nun başkanlığında yönetimde şu isimler yer aldı:
Genel Başkan Yardımcısı: Sibel Atıcı
Genel Başkan Yardımcısı: Şeref Dere
Muhasip Üye: Mehmet Kasapkara
Yönetim Kurulu Üyeleri: Gökhan Dökücü ve Zekeriya Okutucu
Genel Sekreter: Tural Şahbazlı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.