Dolar 32,7852
Euro 35,2235
Altın 2.448,15
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

FX analizi

FX analizi
REKLAM ALANI
6 Haziran 2024 11:16
15

USD/TRY: ABD'de dün hizmet sektörü PMI göstergesi mayıs ayında 53,8 ile son dokuz ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Veri ABD ekonomisinin yavaş da olsa toparlanmaya devam ettiği sinyali verdi. Ayrıca ADP tarım dışı istihdam verisi de beklentilerin altında açıklandı. Veriler öncesinde Dolar Endeksi (DXY) 104.46 seviyelerindeyken gelen veriler sonrasında 104,2 seviyelerine kadar geri çekilerek günü tamamladı. Veri takviminde ABD tarafında nisan ayı dış ticaret dengesi verisi izlenecek.

Ayrıca istihdam piyasası verilerinden haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. Yurtiçinde ise bugün TCMB tarafından açıklanacak olan haftalık menkul kıymet istatistikleri ve rezerv verileri piyasalar tarafından takip edilecektir. Kur tarafında ise önceki gün Hindistan'da ve Meksika'da gerçekleşen seçimler sebebiyle gelişmekte olan ülke para birimleri baskı altında kalmıştı. Dün bütün kayıplarını telafi eden TL'nin 32,20 civarındaki yatay hareketine devam etmesi beklenebilir.

ARA REKLAM ALANI

EUR/USD: ABD'de dün, ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal veren mayıs ayı S&P Global hizmet sektörü nihai PMI verisi ve ISM imalat dışı endeksi verisi takip edildi. Hizmet sektörü PMI verisi, öncü veriyle uyumlu olarak 54,8 seviyesinde kaydedilerek hizmet sektöründe son bir yıldaki en güçlü büyümeye işaret etti. ISM imalat dışı endeksi ise, mayıs ayında 53,8 ile son dokuz ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Veriler ABD ekonomisinin yavaş da olsa toparlanmaya devam ettiği sinyali verdi. Bunun yanında ABD'de mayıs ayına ilişkin ADP özel sektör istihdam artışının beklentilerin üzerinde yavaşlaması, iş gücü piyasasında soğumaya işaret etti.

Bu hafta açıklanan veriler Fed'e yönelik bu yıl faiz indirimlerine başlayacağı yönündeki beklentileri güçlendirdi.  Bugün ABD tarafında nisan ayı dış ticaret dengesi verisi izlenecek. Ayrıca istihdam piyasası verilerinden haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. Avrupa tarafında ise, piyasaların odak noktasında ECB'nin faiz kararı olacak. ECB'nin son sıkılaştırma döngüsünün ardından bugün ilk faiz indirimini gerçekleştirmesi bekleniyor. Toplantı ardından konuşacak olan ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamalarında faiz patikasının nasıl devam edeceğine dair ipuçları aranacak. Dalgalı bir görüntü sergileyen paritede 1,0915 direnç seviyesinin ardından 1,0925 seviyesi hedef olarak takip edilebilir. Diğer taraftan olası geri çekilmelerde ise 1,0850 – 1,0840 seviyeleri sıralı destek konumunda. 

XAU/USD: Veri odaklı hareketin devam ettiği Ons Altın'da dün %1,2 yükselişle 2.355 seviyesinde kapanış gözlendi. Dolar endeksi (DXY) 104 seviyelerinde hareket ederken, ABD tahvil faizleri 4,3 seviyesinin hemen altında. Ek olarak gözler yarın açıklanacak ABD istihdam veri setinde. Teknik olarak 2.345 seviyesi destek olarak öne çıkarken, 2.375 seviyesi direnç konumunda. 2.375 seviyesinin geçilmesi halinde değerli madende 2.400 seviyeleri hedefte kalabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.