Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Ekmen: Diyarbakırlı hastalar kobay olarak mı kullanıldı?

Ekmen: Diyarbakırlı hastalar kobay olarak mı kullanıldı?
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2024 17:22
24

Ekmen, Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı olarak denendiği iddia edilen ‘Türk ışını’ adlı cihazla ilgili soruları dile getirdi ve bu süreçte yaşanan ciddi ihlalleri sorguladı.

Ekmen, Prof. Dr. Cenap Ekinci'nin ve Diyarbakır Tabip Odasının açıklamalarına dayanarak, Haziran 2020'de tıbbi cihaz üreticisi bir firmanın, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve bilimsel olmayan denemeler yaptığına dikkat çekti. Ekmen, "Bu iddialar, toplumu ve sağlık camiasını derinden sarsmıştır. Hastalara ve yakınlarına bilgi verilmemiş, diğer tedavileri kesilmiş ve bazı hastaların hayatını kaybettiği iddia edilmektedir." dedi.

ARA REKLAM ALANI

Ekmen, Sağlık Bakanlığı ve Covid Bilim Kurulu'nun bu araştırmadan haberdar olup olmadığını ve hangi aşamalarda bilgi sahibi olduklarını sordu. "Bu araştırmadan Sağlık Bakanlığı'nın haberi var mıdır? Varsa hangi aşamalarda bilgi sahibi olunmuştur? Yine bu araştırmadan Covid Bilim Kurulu'nun haberi var mıdır?" diye belirtti.

Ekmen, bu tedavinin uygulanması için yasal bir izin alınmış olup olmadığını ve alınmışsa hangi kurum üzerinden alındığını sorguladı. Ayrıca, uygulamada adı geçen özel uçağın kime ait olduğunu ve SGK ile anlaşmalı medikal malzeme satan şirketlerin bu araştırmada rolünü merak etti. "Bu tedavinin uygulanması için yasal bir izin alınmış mıdır? Alınmışsa hangi kurum üzerinden alınmıştır? Açıklamada adı geçen uçak kime aittir?" açıklamasını yaptı.

Ekmen, neden Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu deney için seçildiğini ve bu deneye göz yuman yetkililerin sonradan hangi terfileri aldığını sordu. "Bu deney için neden Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi seçilmiştir? Deneye göz yuman yetkililer sonradan hangi terfileri almıştır?" ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.