Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 33°C
Az Bulutlu
Mersin
33°C
Az Bulutlu
Cts 34°C
Paz 33°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Dünya Robot Olimpiyatı uluslararası finali İzmir’de yapılacak

Dünya Robot Olimpiyatı uluslararası finali İzmir’de yapılacak
REKLAM ALANI
24 Mayıs 2024 19:28
42

Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO) Uluslararası Finali'nin basın toplantısına ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Dünyanın geleceği, çocuklarımızın bilimle teması için çok önemli bir etkinlik. Bunun bir parçası olmaktan mutluyuz. İzmirimize gelen katılımcıları en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

Dünya Robot Olimpiyatları, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğinde 28-30 Kasım 2024'te İzmir'de yapılacak. Etkinlik öncesi yetkililer tarafından toplantı düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

Etkinlik için İzmir'e gelenleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Yapılmaya çalışılanın ne kadar önemli bir eğitim çalışması olduğunu hatırlamak gerek. Teması 'Earth Allies'. Dünyanın iyiliği için hep beraber çalışma anlayışı, ben öyle anlıyorum. İnsanların erişemediği alanlarda robot teknolojisini nasıl kullanabiliriz üzerine çalışılmasını sağlamak ve yarışmayla da bunu daha ileriye götürmeye çalışmak. Dünyamızın geleceği, çocuklarımızın gelecekte dünyanın sorunlarını çözmek için çalışmak zorunda olduklarını fark etmeleri, bilimle temas etmeleri için çok önemli bir etkinlik."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.