Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

DSÖ: HPV aşısının en az bir dozunu alan kızların oranı yüzde 27’ye yükseldi

DSÖ: HPV aşısının en az bir dozunu alan kızların oranı yüzde 27’ye yükseldi
REKLAM ALANI
15 Temmuz 2024 18:08
20

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) verilerine göre İnsan papilloma virüsü (HPV), menenjit, pnömokok, çocuk felci ve rotavirüs hastalığı için uygulanan aşılar Gavi, Aşı İttifakı tarafından desteklenen 57 ülkede koruma alanını genişletmeye devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü, HPV aşısı için şu verileri açıkladı:

ARA REKLAM ALANI

"Örneğin, rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısının en az bir dozunu alan kızların oranı, 2022'de yüzde 20 iken 2023'te yüzde 27'ye yükseldi. Bu artış, büyük ölçüde Bangladeş, Endonezya ve Nijerya gibi Gavi destekli ülkelerdeki güçlü girişimlerle sağlandı. Tek doz HPV aşısı kullanımının da aşı kapsamını artırmaya yardımcı oldu. Ancak, rahim ağzı kanserini bir halk sağlığı sorunu olarak ortadan kaldırmak için belirlenen yüzde 90 hedefinin çok altında olan HPV aşısı, yüksek gelirli ülkelerdeki kızların sadece yüzde 56'sına, düşük ve orta gelirli ülkelerdeki kızların ise sadece yüzde 23'üne ulaştı."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.