Dolar 34,1977
Euro 37,9517
Altın 2.913,05
BİST 9.542,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
27°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C

DMM’den “MEB okula gelmeyen yabancı uyruklu öğrencilere karne verecek” iddiasına açıklama

DMM’den “MEB okula gelmeyen yabancı uyruklu öğrencilere karne verecek” iddiasına açıklama
REKLAM ALANI
6 Haziran 2024 13:23
25

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda gölge sınıfı oluşturup yılda bir kez bile okula gelmeyen yabancı uyruklu öğrencilere karne verecek" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM'nin açıklamasında 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminde İstanbul’daki çeşitli okullardan nakil olarak 12 yabancı uyruklu öğrenci geldiğine dair vurgu yapılarak şu ifadeler yer aldı:

ARA REKLAM ALANI

"Nakil geldikten sonra sürekli devamsızlık yapan öğrenciler için bugüne kadar hiçbir not girişi yapılmamıştır. Söz konusu öğrencilere karne düzenlemesi yapılması da söz konusu değildir. İlgili öğrenciler, E-Okul sisteminde kayıtlı oldukları için sistem üzerinde sınıf tekrarı yazan boş karneler görünebilmektedir. İlk dönem not almamış ve bugüne kadar herhangi bir not verilmemiş öğrencilerin 12. sınıf puanları oluşmayacağı için sınıf geçmeleri mümkün değildir. Sınıf geçemeyen öğrenciye diploma düzenlenmesi de söz konusu değildir."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.