Dolar 32,6208
Euro 35,3291
Altın 2.473,30
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Diyarbakır ve Mardin arasında anız yangını

Diyarbakır ve Mardin arasında anız yangını
REKLAM ALANI
21 Haziran 2024 08:41
50

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangının Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlediğini ancak ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yerlikaya, "Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

ARA REKLAM ALANI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, meydana gelen anız yangınında 35 Ambulans ve 7 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) Timi'nin görevlendirildiğini duyurarak şunları söyledi:

"Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, yangına ilişkin yayımladığı taziye mesajında "Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yangından etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.