Dolar 32,8150
Euro 35,2731
Altın 2.450,33
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Demokrat Partili Altıntaş, TBMM’ye soru önergesi verdi

Demokrat Partili Altıntaş, TBMM’ye soru önergesi verdi
REKLAM ALANI
27 Haziran 2024 13:31
13

DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Altıntaş, Dışişleri Bakanı Fidan’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin hedefi Şanghay İşbirliği Örgütü üyeliğidir.” sözlerini hatırlatarak, NATO ve ŞİÖ üyeliklerinin birlikte nasıl sürdürüleceğini sordu.

 “Türkiye’nin NATO üyeliğinin devam etmesi ile eş zamanlı olarak ŞİÖ'ye üyelik hedeflenmekte midir?” ifadelerini kullanan Altıntaş, bu konuda NATO ile uyumlu bir politikanın nasıl sağlanacağının açıklanmasını talep etti.

ARA REKLAM ALANI

Altıntaş, Bakan Fidan’a şu soruları yöneltti:

– Türkiye’nin ŞİÖ üyelik süreci ve bu örgütle ilişkilerimizin mevcut durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?

– Türkiye'nin ŞİÖ'ye üyelikten beklediği stratejik, ekonomik ve siyasi kazanımlar nelerdir?

– ŞİÖ üyeliğinin Türkiye'nin dış politikası üzerindeki etkileri nasıl değerlendirilmektedir?

– NATO üyeliğimizin devam etmesi ile eş zamanlı olarak ŞİÖ'ye üyelik hedeflenmekte midir? Bu iki üyeliğin birbirine etkisi nasıl değerlendirilmiştir? Bu konuda NATO ile uyumlu bir politika nasıl sağlanacaktır?

– NATO müttefiklerimiz, Türkiye'nin ŞİÖ ile ilişkilerini nasıl değerlendirmektedir? Bu konuda herhangi bir görüşme veya diplomatik temas yapılmış mıdır?

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.