Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Davutoğlu: Devlet millet içindir, millet devlet için değil

Davutoğlu: Devlet millet içindir, millet devlet için değil
REKLAM ALANI
17 Temmuz 2024 17:46
20

Siyasetin doğal mecrasından koptuğunu söyleyen Davutoğlu, “Çok açık bir tanım yapacağım, siyaset, devletin imkanlarıyla milletin refaha götürülmesi misyonunun adıdır. Devlet ile millet arasında köprü kurmaktır siyaset. Ve bizim inancımıza göre, siyaset şu temel felsefeye dayanır: Devlet millet içindir, millet devlet için değil.” dedi.

Davutoğlu, emeklilere yönelik açıklanan zammı değerlendirerek, “Bu düşük emekli maaşı, bütün emeklilere yansıyacak seyyanen artış falan değil. Peki, 12 bin 500 lirayla gerçekten bir emekli onurlu bir hayat sürdürebilir mi? Biz bu maaşı yaşamak için değil, hayattan emekli etmek için verilen bir maaş olarak görüyoruz.” diye konuştu.

ARA REKLAM ALANI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Harekat Başkanlığı’na yaptığı ziyarete ilişkin konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Şimdi bir resim Sayın Bahçeli Özel Harekatı ziyaret ediyor, Özel Harekat Daire Başkanı Sayın Bahçeli’nin elini öpüyor. Şimdi biz Sayın Bahçeli’nin sözlerinden daha çok simgelerine bakmamız lazım hani yüzük gösterir, dosya şey yapar, yolda yürür, şarkı söyletir. Orada bulunan Emniyet Genel Müdürlüğüne ve bütün Emniyet Teşkilatımıza söylüyorum; sizler, bu milletin aziz evlatlarısınız ve bu millete hizmet dışında kimseye borcunuz yok. Bu millete borcunuz var. Sizlerin hakkını-hukukunu korumak bizim üzerimizde bir sorumluluktur, ama sizlerin de kimseye el etek öpmeden sadece milletin hakkını-hukukunu koruma sorumluluğunuz var.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.