Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Çin’den Tacikistan ile ilişkileri geliştirme sözü

Çin’den Tacikistan ile ilişkileri geliştirme sözü
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2024 11:31
28

Tacikistan Devlet Başkanı Rahman ile Çin Dışişleri Bakanı Wang arasında yapılan görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, dün başkent Duşanbe’de Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabul etti.

ARA REKLAM ALANI

Wang Yi, görüşmede Çin’in Tacikistan’ın kendi koşullarına uyan bir kalkınma yolunda ilerlemesini kararlılıkla destekleyeceğine işaret ederek, dış güçlerin Tacikistan’ın iç işlerine karışmasına karşı çıkacaklarını belirtti.

Küresel durum hangi yönde değişirse değişsin, Çin’in daima Tacikistan’ın güvenilir dostu ve ortağı olacağını vurgulayan Wang, Tacikistan ile güvenlik işbirliğini derinleştirmeye ve terörizmin her türüne darbe indirmeye hazır olduklarını belirtti.

İmamali Rahman, görüşmede Tacikistan’ın Tek Çin ilkesinde ısrarcı olacağına işaret ederek, Çin ile üst düzey temasları yoğunlaştırmaya, ticaret, ekonomi, enerji, madencilik, ulaştırma, tarım, yeşil sanayi ve yapay zekâ alanlarındaki işbirliğini derinleştirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Tacikistan’ın “üç kötü güç” olarak anılan bölücülük, terörizm ve aşırıcılığa Çin ile birlikte darbe indirmeyi istediğine dikkat çeken Rahman, Tacikistan-Çin kapsamlı stratejik ortaklığını ilerletmeyi, Çin ile çok taraflı platformlardaki koordinasyon ve karşılıklı desteği artırmayı arzuladıklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.