Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 33°C
Az Bulutlu
Mersin
33°C
Az Bulutlu
Cts 34°C
Paz 33°C
Pts 32°C
Sal 32°C

Çin’den Gazze krizi konusunda yeni uluslararası konferans çağrısı

Çin’den Gazze krizi konusunda yeni uluslararası konferans çağrısı
REKLAM ALANI
23 Şubat 2024 12:15
43

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Dışişleri Bakanlar Toplantısı’na katıldı.

Ma toplantıda yaptığı konuşmada G20’nin uluslararası ekonomik işbirliğini hızlandırma görevinde ısrar ederek makro ekonomi konusundaki politik işbirliği mekanizmasını düzeltmesi gerektiğini belirtti. Ma, G20’yi kalkınma gündemine öncelik vererek küresel ekonomik yönetişime yönelik reformu işbirliği yoluyla hızlandırmaya çağırdı.

ARA REKLAM ALANI

G20’nin gerçek çok taraflılığı izleyerek BM ve BMGK’nin kritik rollerini oynamalarını desteklemesi gerektiğine işaret eden Ma, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nde belirlenen ortak, birleşik, sürdürülebilir ve işbirliğine dayalı yeni bir güvenlik konseptinin, Çin’in uluslararası odak konuları ele alırken izlediği bir konsept olduğunu hatırlattı.

Gazze’deki gerginliğin tırmandığına, bölgesel barış ve istikrarın ciddi zarar gördüğüne dikkat çeken Ma, BMGK’nin BM Şartı’nda belirlenen sorumluluğunu üstlenerek en kısa süre içinde tedbir alarak ateşkes sağlaması ve insani krizi yumuşatması gerektiğini dile getirdi. Ma, daha geniş boyutta daha büyük otorite gücüne sahip ve daha etkili bir uluslararası barış konferansının düzenlenmesi çağrısında bulundu. Ma, aynı zamanda Kızıldeniz ve Ukrayna konularında Çin’in tutumunu açıkladı.

G20 Dışişleri Bakanlar Toplantısı 21-22 Şubat’ta Brezilya’da gerçekleşti.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.