Dolar 32,7308
Euro 35,2287
Altın 2.448,02
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Çin ve Almanya, veri transferi için anlaşma imzaladı

Çin ve Almanya, veri transferi için anlaşma imzaladı
REKLAM ALANI
27 Haziran 2024 13:21
10

Alman otomobil endüstrisi, teknolojilerini geliştirebilmek için, Çin’den uzun süredir otonom sürüşe ilişkin veri talep ediyor. Bu kez Alman Dijitalleşme Bakanı, Çine yaptığı seyahat sırasında bu talebini yineledi ve bir anlaşma imza altına alındı.

Çin ve Almanya, öncelikle otomobil endüstrisi için önemli olan veri transferine ilişkin bir anlaşma imzaladılar. Niyet bildirimi niteliğindeki anlaşmayı Çin Siber Uzay Dairesi Direktörü Zhuang Rongwen ile Almanya Dijitalleşme Bakanı Volker Wissing imzaladı. Alman Bakan, karşılıklı niyet bildirimi ile iki ülke arasında sürekli bir veri alışverişi ve aynı zamanda veri politikasının hukuksal çerçevesi konusunda ortak bir anlayışa varılacağını belirtti.  

ARA REKLAM ALANI

Bu niyet bildirimi, nisan ayında iki ülke arasında imzalanmış olan otonom/sürücüsüz araç kullanımına yönelik iş birliği anlaşmasından sonra bir ilk adımı oluşturuyor ve veri alışverişi alanında iş birliğini tamamlıyor. 

Alman Otomobil Endüstrisi Başkanı Marcus Bollig, Çin ile gerçekleştirilen sınırlar ötesi veri transferinin Alman üreticileri ve yan sanayi işletmecileri için, geleceğin teknolojilerine ayak uydurmak açısından yaşamsal önemde olduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.