Dolar 32,6859
Euro 35,2188
Altın 2.441,99
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Çin Dışişleri Bakanı Wang, Yemenli ve Sudanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Wang, Yemenli ve Sudanlı mevkidaşlarıyla görüştü
REKLAM ALANI
28 Mayıs 2024 16:10
22

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, bugün başkent Beijing’de Yemen Dışişleri Bakanı Şâyi Muhsin Zindani ve Sudan Dışişleri Bakanı Hüseyin Avad ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Yemen Dışişleri Bakanı Şayi Muhsin Zindani ve Sudan Dışişleri Bakanı Hüseyin Avad, 30 Mayıs’ta düzenlenecek Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’na katılmak üzere Beijing’e geldi.

ARA REKLAM ALANI

Wang Yi, Yemenli mevkidaşı Zindani ile bugün yaptığı görüşmede, Kızıldeniz krizinin, Gazze’de devam eden çatışmaların etkisiyle doğduğuna dikkat çekerek, Çin'in krizin çözümünde yapıcı bir rol oynamaya devam edeceğini belirtti.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi olan Wang, önceliğin daha büyük bir insani felaketin önlenmesi için Gazze'deki çatışmaların mümkün olan en kısa sürede durdurulması olduğunu kaydetti.

İlgili taraflara sivil gemilere yönelik saldırıları durdurma ve Kızıldeniz üzerindeki seyrüsefer güvenliğini sağlama çağrısında bulunan Wang Yi, Çin'in bu konuda yapıcı rol oynamayı sürdüreceğini ifade etti.

Wang Yi, ilgili tüm tarafların siyasi çözüm yoluna bağlı kalarak Birleşmiş Milletler ile bölge ülkelerinin arabuluculuk çabalarına aktif şekilde yanıt vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Zindani, Çin’in Kızıldeniz'deki gerilimin azaltılmasının yanı sıra, Yemen'de uzlaşma sağlanmasında ve ülkenin yeniden yapılandırılmasında daha büyük rol üstlenmesini beklediklerini belirtti.

Zindani, Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’nın Arap ülkeleri ile Çin arasındaki işbirliğini yeni bir seviyeye taşıyacağına inandıklarını söyledi.

Diğer yandan Wang Yi, Beijing’de bugün Sudanlı mevkidaşı Hüseyin Avad’la da bir araya geldi.

Sudan’ın Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu’nun inşasına aktif şekilde katılmasını övgüyle değerlendiren Wang Yi, Çin’in başta Sudan olmak üzere Afrika ülkeleriyle birlikte bu yılki Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi’nin başarıyla düzenlenmesini sağlamak için çaba harcayacağını ifade etti.

Hüseyin Avad ise görüşmede, Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu ve Çin-Afrika İşbirliği Forumu’na büyük önem verdiklerini, iki forum çerçevesinde Çin’le her alandaki pragmatik işbirliğini derinleştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.